Taxaties - Makelaar Stiens

Goed taxeren is een vak

Als gecertificeerd makelaar-taxateur vind ik het bijzonder interessant de objectieve waarde van een pand te achterhalen. Heeft u snel een taxatierapport nodig om uw financiering rond te maken? Ik regel het graag voor u!

Vertel mij meer

Waar veel makelaars opzien tegen een woning taxatie, word ik altijd razend enthousiast van een nieuwe opdracht om de woningwaarde te berekenen. Om mijn klanten (aankoop en verkoop) van zo betrouwbaar mogelijk prijsadvies te kunnen voorzien, bekijk en beoordeel in het liefst zoveel mogelijk verschillende woningen in de omgeving Stiens. Bovendien wordt er sinds de nieuwe richtlijnen van taxatierapporten meer bouwkundige expertise verwacht van de makelaar-taxateur. Iets wat perfect past in mijn straatje.

Een taxatie gaat verder dan een waardebepaling

Waar er bij zowel een woning taxatie als een woningwaarde berekening een marktwaarde wordt vastgesteld, wordt dit bij een taxatie zorgvuldig onderbouwd. Op basis van de bouwkundige staat van de woning, genomen energiebesparende maatregelen, de omgeving (en toekomstige) omgevingsplannen en vergelijkbare transacties.

Wilt u weten wat u mogelijk voor uw woning kunt ontvangen of wilt u graag weten wat een woning ongeveer moet kosten? Dan adviseer ik u eerst een waardebepaling te laten uitvoeren. Is een financiering nodig? Dan help ik u graag met het uitwerken van een taxatierapport. Snel, zorgvuldig en compleet én altijd gevalideerd door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut).

Wanneer is een taxatie nodig?

Er zijn meerdere situaties denkbaar waarvoor u een taxatierapport nodig kunt hebben.

Zo kunt u bijvoorbeeld een woning taxatie nodig hebben als u:
  • Een nieuw huis wilt kopen; zo weet u wat de marktwaarde van de woning is en of u niet teveel betaalt
  • Uw huis wilt verkopen; zo weet u zeker of de juiste prijs wordt betaald voor uw woning.
  • Een hypotheek wilt afsluiten; iedere geldverstrekker wil een onafhankelijk taxatierapport zien.
  • Uw hypotheek wilt oversluiten; ook voor het oversluiten is een taxatie vereist.
  • Een lagere hypotheekrente wilt; als u overwaarde heeft kunt met een eenvoudige taxatie in een lagere risicoklasse terechtkomen.
  • Een bouwdepot wilt afsluiten; met een taxatie weet u wat de waardestijging wordt na een verbouwing.
  • De hoogte van erfbelasting wilt weten; zo voorkomt u discussie staat zwart op wit wat uw erfdeel is.
  • Gaat scheiden; bij een boedelscheiding dient de woning te worden getaxeerd mocht u beide (of één van u beide) een nieuwe woning willen aankopen.
Libbe Duinstra - makelaar

Een lagere rente met een taxatie

Een waardeberekening van uw woning lijkt misschien een flinke investering. Echter, als u met een enkele woning taxatie naar een lager rentepercentage op uw hypotheek gaat, heeft u de investering al binnen enkele maanden terugverdiend!

Vraag nu een taxatie aan
Afspraak maken - Makelaar Stiens
Binnen drie werkdagen binnen

Snel een taxatie nodig?

We use cookies in order to personalize your site experience.