Verhuizen als senior: wat komt er allemaal bij kijken?

Het huis waar u al jaren woont, zit vol herinneringen. De plek waar uw kinderen zijn opgegroeid en waar u zoveel mooie momenten heeft beleefd. Toch kan er een moment komen waarop u overweegt te verhuizen. Misschien omdat het onderhoud van uw woning te zwaar wordt, of omdat u dichter bij voorzieningen wilt wonen. Wat uw reden ook is, verhuizen als senior is een grote stap die veel vragen oproept.

Neem contact met ons op

“Veel senioren vinden het lastig om de stap naar een nieuwe woning te zetten,” vertelt Libbe Duinstra. “Ze zijn gehecht aan hun vertrouwde omgeving en zien op tegen alle regelzaken die bij een verhuizing komen kijken. Dat is heel begrijpelijk.”

Verhuizen brengt inderdaad veel met zich mee. U moet uw huidige woning verkopen, een nieuwe woning vinden die aan uw wensen voldoet, en alles regelen rondom de daadwerkelijke verhuizing. Daarnaast speelt ook de emotionele kant een grote rol. Het loslaten van een plek waar u misschien wel decennia heeft gewoond, is niet eenvoudig.

De voordelen van een nieuwe woning

Toch kan een verhuizing ook veel positiefs brengen. “Een gelijkvloerse woning of een appartement met lift kan uw dagelijks leven een stuk comfortabeler maken,” legt Libbe uit. “Daarnaast zijn nieuwere woningen vaak energiezuiniger, wat scheelt in de maandelijkse lasten.” Een ander voordeel is dat u dichter bij voorzieningen kunt gaan wonen. Denk aan winkels, zorg en openbaar vervoer. Dit kan uw zelfstandigheid vergroten, zeker als u minder mobiel wordt.

Hulp bij het verhuisproces

Als u besluit te verhuizen, staat u er niet alleen voor. Er zijn verschillende professionals die u kunnen ondersteunen. “Als makelaar help ik senioren niet alleen bij de verkoop van hun huidige woning en de aankoop van een nieuwe,” vertelt Libbe. “Ik denk ook mee over praktische zaken, zoals het vinden van een betrouwbaar verhuisbedrijf of het regelen van aanpassingen in de nieuwe woning.”

Financiële aspecten

Bij een verhuizing komen ook financiële overwegingen kijken. Libbe adviseert: “Laat u goed informeren over de waarde van uw huidige woning en de kosten van een nieuwe woning. Ik help u graag met een professionele woningtaxatie als gecertificeerd makelaar-taxateur. Klik hier voor alle informatie over woningtaxaties. Ook is het verstandig om na te gaan of u in aanmerking komt voor bepaalde regelingen of subsidies.” In sommige gevallen kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van een blijverslening of een verzilverlening. Deze kunnen helpen bij het financieren van aanpassingen in uw nieuwe woning.

Neem de tijd

Het belangrijkste advies dat Libbe wil meegeven: “Neem de tijd voor uw beslissing. Een verhuizing is een grote stap, zeker op latere leeftijd. Verken rustig uw opties en laat u goed informeren. En onthoud: er is geen ‘juiste’ keuze. Of u nu besluit te verhuizen of in uw huidige woning te blijven, het gaat erom dat u zich prettig voelt bij uw beslissing.”

Tot slot

Verhuizen als senior brengt uitdagingen met zich mee, maar kan ook nieuwe mogelijkheden bieden. Met de juiste ondersteuning en voorbereiding kan het een positieve ervaring zijn die bijdraagt aan uw woonplezier en levenskwaliteit. Mocht u overwegen te verhuizen en heeft u vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen u graag met het maken van deze beslissingen. “Of u nu verhuist of blijft, het belangrijkste is dat u zich thuis voelt. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij welke keuze u ook maakt”, sluit Libbe af.

Klik hier om met Libbe Duinstra in contact te komen.

Dit zeggen klanten over Libbe Duinstra

Een snelle verkoop
We werden goed op de hoogte gehouden en hadden een snelle verkoop, alles werd goed aangepakt zoals foto’s en info.
10
Verkoper Ungastins 19, Stiens
Weet waar hij het over heeft
Makelaar Libbe geeft goeie informatie, weet waar hij het over heeft en stelt je gerust! Wij zijn blij
10
Verkoper Finne 79, Hallum
Goede kennis van de lokale markt

Libbe Duinstra heeft goede kennis van de lokale markt en heeft daardoor ons huis scherp in de markt kunnen zetten. De communicatie was duidelijk en gehele verkoop is goed verlopen. Wij zijn zeer tevreden over het gehele verkoopproces.

9
Verkoper Grovestins 47, Stiens
Er is snel gehandeld en geschakeld tijdens het hele proces.

Tijdens het adviesgesprek hadden wij beide gelijk een goed gevoel waardoor wij alles gelijk bij hem in gang hebben gezet. Er is snel gehandeld en geschakeld tijdens het hele proces. Wij werden op de hoogte gehouden na de bezichtigingen en konden zelf ook de bedieningen bijhouden in move. De verkoop verliep erg soepel en de communicatie was fijn!

10
Verkoper De Goudkamp 9, Hallum
9,8 Verkoop
We use cookies in order to personalize your site experience.