Bezichtigingen: hoe zorg je voor een opgeruimd en stijlvol huis?

De bezichtigingen door potentiële kopers zijn belangrijke momenten in het verkoopproces van uw woning. Het is de kans om kopers te overtuigen van de waarde en charme van uw huis. Een goed voorbereide bezichtiging kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langdurige periode op de markt. In deze blog deelt Christa de Boer graag enkele tips voor een opgeruimd en stijlvol huis.

Neem contact met ons op

“Een succesvolle bezichtiging begint met een goede voorbereiding. Het is natuurlijk belangrijk om uw huis schoon en opgeruimd te houden, maar op welke punten letten mensen tijdens de bezichtiging vooral op?”

  • Schoonmaak: “Zorg ervoor dat uw huis grondig schoon is. Dit omvat het stofzuigen van vloeren, het afstoffen van meubels en het reinigen van ramen. Een schone omgeving maakt een positieve indruk en laat uw huis fris en uitnodigend aanvoelen.”
  • Opgeruimd huis: “Verwijder persoonlijke spullen zoals foto’s, speelgoed en snuisterijen. Dit helpt potentiële kopers om zich voor te stellen hoe zij de ruimte zouden gebruiken”, vertelt Christa. “Maar zorg er wel voor dat er nog enkele sfeervolle attributen in de woning staan.”
  • Stylen: “Overweeg om uw huis te stylen met neutrale decoraties en meubels. Dit creëert een uitnodigende sfeer en helpt kopers om de potentie van de ruimte te zien. Gebruik lichte kleuren en minimalistische decoraties om een frisse uitstraling te creëren.”

Tips voor een succesvolle bezichtiging

“Een succesvolle bezichtiging vereist aandacht voor detail en een zorgvuldige planning. Hier zijn enkele tips om uw huis optimaal te presenteren.”

  • Open huis: “Plan een open huis om meerdere potentiële kopers tegelijkertijd te ontvangen. Dit creëert een gevoel van urgentie en concurrentie onder kopers”, vertelt Christa. “Ik help u graag bij het organiseren van zo’n open dag. Neem hiervoor gerust contact op.”
  • Lichtinval: “Zorg ervoor dat uw huis goed verlicht is. Open gordijnen en jaloezieën om natuurlijk licht binnen te laten. Dit maakt de ruimte helderder en aantrekkelijker.”
  • Frisse geur: “Zorg voor een aangename geur in uw huis. Dit kan worden bereikt door het gebruik van geurkaarsen, luchtverfrissers of zelfs het bakken van een appeltaart”, vertelt Christa. “Een frisse geur maakt namelijk direct een positieve indruk op kopers.”
  • Details: “Let op kleine details zoals schone handdoeken in de badkamer, opgeruimde keukenbladen en netjes opgemaakte bedden. Deze details dragen bij aan de algehele presentatie van uw huis.”

Praktische tips per woningruimte

“Het opruimen en stylen van uw huis kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste aanpak kunt u het proces vereenvoudigen. Per woninggedeelte zijn er namelijk punten die u makkelijk over het hoofd kunt zien. Hier zijn enkele praktische tips om u te helpen.”

  • Hal: “Zorg ervoor dat de kapstok niet overvol hangt en berg schoenen en tassen op. Een opgeruimde hal maakt een goede eerste indruk.”
  • Toilet: “Sluit het toiletdeksel en hang een nieuw handdoekje op. Een fris toilet draagt bij aan de algehele netheid van uw huis.”
  • Woonkamer: “Berg kleine en persoonlijke spullen op. Denk aan kranten, afstandsbedieningen en speelgoed. Een opgeruimde woonkamer oogt ruimer en aantrekkelijker.”
  • Keuken: “Ruim de afwas op en maak het aanrecht zo leeg mogelijk. Verwijder persoonlijke items zoals boodschappenlijstjes en hang een schone handdoek op.”
  • Slaapkamers: “Haal persoonlijke items van nachtkastjes en maak de bedden netjes op. Een opgeruimde slaapkamer oogt rustgevend en uitnodigend.”
  • Badkamer: “Sluit het toiletdeksel en vouw handdoeken netjes op. Zet verzorgingsproducten uit het zicht en zorg voor een fris douchegordijn.”
  • Zolder: “Berg spullen zo veel als mogelijk op in kasten en zorg dat de ruimte opgeruimd is. Een opgeruimde zolder laat de potentie van de ruimte zien.”

Conclusie

“Een goed gepresenteerd huis verkoopt sneller en tegen een betere prijs”, concludeert Christa. “Met deze tips hopen we u al een klein beetje te helpen in dit proces. Heeft u hulp nodig bij het verkoopklaar maken van uw huis? Neem gerust contact op voor deskundig advies en begeleiding. Wij staan klaar om u te helpen bij elke stap van het verkoopproces.”

Dit zeggen klanten over Libbe Duinstra

Een snelle verkoop
We werden goed op de hoogte gehouden en hadden een snelle verkoop, alles werd goed aangepakt zoals foto’s en info.
10
Verkoper Ungastins 19, Stiens
Weet waar hij het over heeft
Makelaar Libbe geeft goeie informatie, weet waar hij het over heeft en stelt je gerust! Wij zijn blij
10
Verkoper Finne 79, Hallum
Goede kennis van de lokale markt

Libbe Duinstra heeft goede kennis van de lokale markt en heeft daardoor ons huis scherp in de markt kunnen zetten. De communicatie was duidelijk en gehele verkoop is goed verlopen. Wij zijn zeer tevreden over het gehele verkoopproces.

9
Verkoper Grovestins 47, Stiens
Er is snel gehandeld en geschakeld tijdens het hele proces.

Tijdens het adviesgesprek hadden wij beide gelijk een goed gevoel waardoor wij alles gelijk bij hem in gang hebben gezet. Er is snel gehandeld en geschakeld tijdens het hele proces. Wij werden op de hoogte gehouden na de bezichtigingen en konden zelf ook de bedieningen bijhouden in move. De verkoop verliep erg soepel en de communicatie was fijn!

10
Verkoper De Goudkamp 9, Hallum
9,8 Verkoop
We use cookies in order to personalize your site experience.